25
aug
Bergnäset bygger säkra byggarbetsplatser på höjden

Bergnäset är en del av NCC och är helt nischade mot uthyrning och montage av byggställningar och industriklättring. Upptagningsområdet är över tre fjärdedelar av Sveriges yta med beredskap för att snabbt kunna möta byggbranschens och industrins behov. Det råder inga tvivel om att den främsta tillväxten kommer att ske i norra Sverige framöver.

Fredric Eklund ansvarar för Bergnäsets verksamhet i stora delar av norra Sverige, närmare bestämt en region som sträcker sig från Skellefteå och upp till Kiruna. Och det är den här regionen som präglas av störst investeringar och snabbast tillväxt just nu.

– På Bergnäset ser vi oss gärna som en möjliggörare för tillväxt och utveckling eftersom vi levererar en helhetstjänst som är grundläggande för en säkrare och mer effektiv arbetsplats, säger Fredric.

Växer i Skellefteå

Bergnäset fokuserar helt och hållet på ett enda affärsområde: byggställningar. Det handlar enbart om uthyrning där Bergnäsets personal transporterar och monterar ställningar efter varje kunds unika behov. Alla tjänster utförs av utbildad personal med lång erfarenhet inom området.

Fram till maj 2021 hade Bergnäset ingen lokal representation i Skellefteå, men mot bakgrund av de stora investeringar som sker, inte minst kring batterifabriken, såg man en möjlighet att starta upp en ny filial på orten.

– Även om vi inte levererar ställningar till bygget av själva batterifabriken i Skellefteå har vi ett nätverk av kunder som är underleverantörer till Northvolt. Vi ser en fantastisk utvecklingspotential här som följer med etableringen av batterifabriken. Det ska byggas ett stort antal nya bostäder, skolor och förskolor. Det är en utveckling som vi gärna är med på, fortsätter Fredric.

Spännande framtid i norr

Fredric Eklund ser mycket fram emot fortsatt tillväxt i den norra regionen. Bergnäset har sedan tidigare med sig ett antal fina referenser från nyckelprojekt i norra Sverige. Däribland pilotanläggningen Hybrit i Luleå. Bergnäset har också långsiktiga underhållsavtal med LKAB i Kiruna.

– Nästa stora byggprojekt i regionen blir H2 Green Steel i Boden och Hybritanläggningen. Som heltäckande ställningsleverantör hoppas vi självklart på att få vara med där. Alla stora satsningar som planeras i norr för med sig utveckling inom andra näringar och det är ett mycket stort behov av nybyggnationer över lag. För att regionen ska få en långsiktig tillväxt behöver fler flytta hit och då måste det även finnas tillräckligt med bostäder och samhällsservice.

– Det är minst sagt en spännande tid för oss nu i norra Sverige, fortsätter Fredric. Vår ambition är att vara den säkraste och mest seriösa aktören inom ställningsbranschen. Vi lever som vi lär, från start till klart– kunderna kan lita på att vi har ett transparant arbetssätt och att vi har en nollvision vad gäller olyckor. Vi har även ett riktat hållbarhetsfokus där vi hela tiden strävar efter att minska vår verksamhets miljöavtryck, något som är speciellt viktigt i den här regionen eftersom det är norra Sverige som kommer att leda den gröna omställningen.

Bergnäset har i dagsläget drygt 100 medarbetare i region norr och totalt cirka 350 över hela Sverige. Kompetensförsörjning är ett ständigt aktuellt tema och speciellt i norra regionen, där konkurrensen om arbetskraft är som störst och där samtidigt de största byggprojekten planeras.

https://naringsliv.se/2022-2/2022-2-norrbotten/bergnaset-bygger-sakra-byggarbetsplatser-pa-hojden/

Slash

Relaterade inlägg

26
jun

Bergnäset får ny ägare

Bergnäset får ny ägare!
22
mar

Byggnadsarbetaren sköna ställningar

Bildextra i Byggnadsarbetaren