Två byggarbetare står på toppen av en byggnadsställning.
02
jul

Bergnäset bygger ställningar i Metsä Boards massabruk i Husum.

 

Bergnäset har tecknat avtal med Husum Pulp AB om ställningsbyggnad när massabruket i Husum i Örnsköldsvik ska förnyas.

 

För att nå målen om att bli fossilfritt år 2030 miljardinvesterar Metsä Board i att förnya Husums massabruk. På bruksområdet bygger Bergnäset ställningar åt de entreprenörer som arbetar med att bygga en ny sodapanna och en ny turbin på massabruket. Nu har Bergnäset även tecknat avtal med Husum Pulp AB om att bygga ställningar till den nya ångcentralen på bruket. Avtalet innebär att Bergnäset nu kommer att bygga majoriteten av alla byggställningarna i projektet.

För oss är det viktigt att ha flexibla och stabila leverantörer. För ställnings­entreprenaden valde vi Bergnäset som vi haft ett längre samarbete med. Avgörande för att vi valde Bergnäset är bolagets organisation och arbetssätt. Med Bergnäset får vi just en flexibel och stabil leverantör, säger Torbjörn Sjödin, Site Manager, Metsä Board.

De olika entreprenörerna som i olika delar är involverade i förnyelsen av massabruket har stort behov av olika typer av byggställningar.

Genom att vi får ansvar för majoriteten av ställningsbyggnationen på området kommer vi att kunna samordna och optimera vår organisation på plats och användningen av material. Med vår långa erfarenhet av stora industriprojekt kan vi vägleda och koordinera arbetena så att Metsä uppnår sina mål och håller sin budget. Vi tackar för förtroendet från alla våra kunder som arbetar med den nya fabriken och ser fram emot att leverera säkra ställningar med hög servicenivå, säger Helena Henriksson, vd för Bergnäset.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Helena Henriksson, vd, Bergnäset, 070 795 83 50, helena.henriksson@bergnaset.se

 

Om Bergnäset. Bergnäset är en av de ledande ställningsbyggarna i norra och mellersta Sverige, som arbetar med alla typer av ställningsprojekt i enstaka uppdrag eller fleråriga ramavtal. Bergnäset är en trygg och pålitlig leverantör där alla egna och inhyrda medarbetare har yrkescertifikat. Bolaget sysselsätter cirka 350 personer och har en omsättning på cirka 450 MSEK. Bergnäset är ett dotterbolag till NCC, och medlem i Byggföretagen och i STIB ställningsentreprenörerna.  

Slash

Relaterade inlägg

26
jun

Bergnäset får ny ägare

Bergnäset får ny ägare!
22
mar

Byggnadsarbetaren sköna ställningar

Bildextra i Byggnadsarbetaren