01
dec

Bergnäset bygger ställningar för ny bioreningsanläggning

Bergnäset har tecknat kontrakt med Nouryon att utföra ställningsarbeten vid bygget av en ny bioreningsanläggning i Örnsköldsvik.

Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemi. När en ny bioreningsanläggning ska byggas i Örnsköldsvik är det Bergnäset som bygger ställningarna. Projektet startade i juni 2022 och anläggningen beräknas vara klart för drift vid mars 2023. Inom ramen för projektet har Bergnäset också fått förtroendet att leverera ställningar till Purac som är leverantör av tankar och processutrustning till den nya bioreningsanläggningen.

Nouryon har kontrakterat Worley som på deras vägnar ansvarar för upphandling, ekonomi, administration och ledning av projektet.

Att ha Bergnäset som en del av teamet gör stor skillnad eftersom de alltid hittar lösningar för att få jobbet gjort och gör ett bra jobb. Även är när det är tufft, så har de kvar sin positiva inställning. Den stolthet som Bergnäset har över sitt arbete är verkligen inspirerande och deras arbetsmoral talar för sig själv, säger Myburgh Hanekom, Construction Manager, Worley.

Bergnäset har sedan i slutet på 1980-talet levererat olika typer av byggnadsställningar till Nouryon.

Nouryons höga fokus på säkerhet går i hand med Bergnäsets arbetssätt, och vi sporrar varandra att ständigt vässa våra sätt att arbeta på. Vi ser nyttan av att vi har stor tillgång till material och resurser och därmed med kort varsel lösa hastigt uppkomna behov i projekt. Worleys och Nouryons metodiska och analyserande sätt att driva projektet gynnar alla parter och passar Bergnäsets sätt att arbeta i projektform, säger Helena Henriksson, VD, Bergnäset.

Slash

Relaterade inlägg

26
jun

Bergnäset får ny ägare

Bergnäset får ny ägare!
22
mar

Byggnadsarbetaren sköna ställningar

Bildextra i Byggnadsarbetaren