25
nov

Bergnäset ska leverera byggnadsställningar till LKAB

Bergnäset och LKAB har tecknat ett treårigt ramavtal för ställningsbyggnad som ska säkerställa att LKAB och företagets entreprenörer kan underhålla, bygga nya anläggningar eller snabbt utföra underhåll och reparationer dygnet runt.

Bergnäset ska utforma och bygga byggnadsställningar samt hyra ut material för ställningar till LKAB:s verksamheter både ovan och under jord i Kiruna, Svappavaara och Luleå. Det nya avtalet säkerställer att LKAB och deras leverantörer dygnet runt kan komma åt och underhålla, bygga nya anläggningar och snabbt åtgärda akuta haverier.

Ramavtalet innebär att LKAB samt dotterbolag avropar uppdrag efter behov och att Bergnäset är LKAB:s leverantör för ställningsbyggnad på dessa produktionsorter.

− Bergnäset har som leverantör till LKAB byggt upp en hög förståelse för gruvdriften särskilt i Kiruna och Svappavaara och vilka krav det ställer för att ställningsbyggnaden ska vara säker och ändamålsenlig. Vi har en hög kapacitet genom lokalt förankrad ledning, behöriga ställningsmontörer och stora mängder ställningsmaterial som behövs för att garantera en säker drift, säger Helena Henriksson, vd för Bergnäset. 

Bergnäset är en ledande ställningsbyggare i norra och mellersta Sverige, som arbetar med alla typer av ställningsprojekt i enstaka uppdrag eller fleråriga ramavtal. Bolaget sysselsätter cirka 300 egna anställda och har en omsättning på cirka 500 MSEK. Bergnäset är ett dotterbolag till NCC, och medlem i Byggföretagen, har STIB-Auktorisation och uppfyller alla krav enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Ramavtalet löper på tre år och uppdrag kommer att registreras löpande vid avrop i affärsområde NCC Infrastructure.

 

 
 
 
 

Slash

Relaterade inlägg

26
jun

Bergnäset får ny ägare

Bergnäset får ny ägare!
22
mar

Byggnadsarbetaren sköna ställningar

Bildextra i Byggnadsarbetaren