Helena Henriksson
04
jul

Ställningsbolagen går samman för ökad konkurrenskraft

NCC:s två ställningsbolag Ställningsmontage & Industritjänst (SMI) och Bergnäset Ställningsmontage (BSM) går samman och blir ett bolag. Helena Henriksson har rekryterats som vd till det sammanslagna bolaget. 

− Med den nya sammanslagna organisationen får vi möjlighet att ta ytterligare ett steg i marknadsarbetet och i ett gemensamt arbetssätt för ökad lönsamhet. Vi välkomnar Helena Henriksson som vd i det sammanslagna bolaget. Hon har erfarenhet från liknande uppdrag att utveckla en verksamhet med fokus på kunder, medarbetare och ekonomistyrning, säger Maria Zimdahl, styrelseordförande i bolagen.

Helena Henriksson kommer närmast från en vd-roll i Svensk Markservice och har stor erfarenhet av servicebranschen med snabba beslut och hantering av bemanningsfrågor på ett område där behoven kan variera kraftigt.

− Jag är övertygad om att Helena är rätt person för denna roll med sin entusiasm, struktur och uthållighet. Egenskaper som hon bland annat fått genom sin tidigare elitsatsning i längdskidor, säger Maria Zimdahl.

Helena Henriksson är entusiastisk inför att axla den nya rollen:
− Det är med stor tillförsikt jag tar mig an det här uppdraget. Båda bolagen är mycket etablerade och uppskattade i sina respektive områden och med en sammanslagning kommer vi bli ännu starkare. Ett plus ett, ska blir mer än två, så att säga.
Helena Henriksson kommer att arbeta med att utveckla organisationen strategiskt i samband med sammanslagningsprocessen under hösten. Hon börjar sin tjänst den 5 augusti.

Nuvarande vd i SMI Hans Petterson kommer att jobba kvar i en ny roll i det sammanslagna bolaget och Anders Strömbäck vd BSM kommer att övergå till en ny roll i NCC.

Den nya sammanslagna organisationen är planerad att träda i kraft vid årsskiftet 2019/2020.

Slash

Relaterade inlägg

26
jun

Bergnäset får ny ägare

Bergnäset får ny ägare!
22
mar

Byggnadsarbetaren sköna ställningar

Bildextra i Byggnadsarbetaren